MEDIA

topp_mediaarkivet

MEDIA

ANN WESTIN

Ann slog igenom som den före detta undersköterskan med göteborgsdialekt som mitt i livet sadlade om och gjorde karriär som standup-komiker. Raskt placerade hon sig i toppen av Sveriges humorelit och har ingen jämförelse på svenska humorscenen: ingen annan kan som hon ta plats, bredbent och bestämt, med en uppsyn som får dig att skratta så magen krampar samtidigt som du är lite, lite rädd. För när Ann står på scen går ingen säker. Kungafamiljen, de skärmupptagna föräldrarna eller landstingscheferna … ingen slipper undan när Ann är lös. Och scenkläderna … Vaxduksklänningen (oerhört praktisk när man blir äldre och börjar missa munnen) är numera en svensk klassiker.

Hela tre gånger har hon fått utmärkelsen Årets Kvinnliga Komiker, senast med motiveringen ”Med sin timing och obetalbara kroppsspråk i hundraprocentig symbios är hon ett komiskt geni som aldrig slutar att utvecklas”. Många är förvånade över att hon fått priset tre gånger. Det borde vara fler.

Ann har satt upp de egna föreställningarna Jobbit, Sticka ut & passa in och Hämnd. Hon har dessutom medverkat i produktioner som Västkusteffekten med bl a Henrik Hjelt och Mikael Tornving, Badjävlar med bl a Henrik Schyffert och Johan Glans, Sunny Standup samt En liten jävla krogshow, En liten jävla julshow och En annan liten jävla show med bl a Anna-Lena Brundin.

2017 sågs hon i den kritikerrosade föreställningen Egenmäktigt förfarande, teaterversionen av Lena Anderssons bok, där hon ingick i ensemblen tillsammans med Krister Henriksson, Malin Cederbladh och Jessica Liedberg.

På tv har Ann medverkat i produktioner som Bäst i test, Robins, Släng dig i brunnen, Time Out, Snacka om nyheter, Lingonligan samt sågs som Annika i filmserien Fjällbackamorden och hon ses kontinuerligt på de största humorscenerna runtom i Sverige, såsom Norra Brunn, RAW Comedy Club, MACK och Lund Comedy Festival.

Under 2017 firade Ann 20 år som komiker med en jubileumskväll på Hotel Rival i Stockholm samt Lisebergsteatern i Göteborg. Föreställningen filmades och sändes sedan på SVT1.

Ann är dessutom en populär föreläsare och anlitas ofta som konferencier på företagsevent.

PRESSBILDER

LOGO

annwestin_logo

Mapp med logo i formaten, eps, pdf, jpg och png (transparant)